Lájkold!

Címkék

Címkefelhő

RSS hírek

Szerkesztőség

Szellem a tükörben (Bloody Mary elemzés)

2009.06.26. 14:00 | TLSoft | 1 komment

Címkék: sorozat dean winchester supernatural odaát sam sammy

"Sok ember ezt játsza szerte Amerikában, ezidáig azonban nem halt meg senki." Ez egy fő mottója is lehetne ennek az epizódnak, hiszen a közismert Bloody Mary (avagy Véres Mária) játék válik valóra pár gyerek révén. A sztori egy kicsit elüt a mindenki által ismerttől, hiszen itt nem feltétlenül azzal végez a szellem, aki kimondja a nevét háromszor, hanem akinek a lakásban van valami olyan titka, mely egy személy halálával kapcsolatos.
Az epizód elég szépen felépített, a halálesetek szépen egymás után történnek, s a fiúk rendre nyomoznak is, hogy minél előbb kézrekerítsék az "elkövetőt".

Pár dolog azonban nem került megmagyarázásra a történetben. Először is, miért tudott a szellem tükörről-tükörre ugrálni, mikor csak egy tükörhöz volt "láncolva" és a többi tükörnek semmi köze sem volt hozzá? Másodszor miért pont akkor jött elő, ha a "Bloody Mary" szót kiejtették a tükör előtt 3-szor? Hiszen ez egy dühödt szellem volt, miért nem ölte folyamatosan az embereket?
Minthogy ez a rész már régen volt, ezért gondolom már nem fogjuk ezt megtudni. Én meg nem akarom lehúzni ezt az egyébként remek részt, ezért áttérek a pozitív dolgokra :).

A legjobban két momentum tetszett ebben a részben, az első az, mikor szegény lány védelmére kelnek a srácok és minden lehetséges módon próbálják védeni a tükröktől. A második pedig az, amikor megküzdenek a szellemmel. Tetszett az  ábrázolása, amint ők összerogyottan szenvednek a "testett öltött" szellem előtt.

A szereplők hiteles alakítást nyújtottak, ezért nem sok rossz szó érheti ezt az epizódot. Nem a legeslegjobban kedvelt epizódom, viszont mindig szívesen nézem meg.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalseries.blog.hu/api/trackback/id/tr641199549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én meg valamiért pont ezt a részt nem szívlelem annyira :)
süti beállítások módosítása