Lájkold!

Címkék

Címkefelhő

RSS hírek

Szerkesztőség

Zuhanás (Phantom Traveler) elemzés

2009.06.16. 14:30 | TLSoft | Szólj hozzá!

Címkék: sorozat dean okkult winchester supernatural odaát sam

Ez az első olyan rész, melyben egy démont kell legyőzniük a srácoknak. Szóval itt még egy démon igencsak kuriózumnak számít :). Az apjuk által az üzenetrögzítőjén hagyott üzenettel egy korábban már kisegített ember keresi fel a fiúkat, hogy ismételten segítsenek neki, jobban mondva egy pilóta barátjának, akinek a gépe lezuhant (ő életben maradt). Ebben nem lenne semmi különös, viszont a gép teljesen jó műszaki állapotban volt és a pilóta is elég sok repült órát tudhat maga mögött. Sam és Dean nyomozni kezd, furcsa elektromágneses jeleket, valamint ként találnak a repülőgép roncsain (itt még ugye nem kerültek szembe démonnal).

Eleinte egy szellemre gyanakodnak, mivel a gép egy régebben lezuhant repülő roncsaiból épült, de ezt hamarosan elvetik, mivel a pilóta is meghal egy másik szerencsétlenségben, egy kétszemélyes kisgéppel.

Végül a kirakós darabjainak összeillesztése után rájönnek, hogy egy démon okozza ezeket a katasztrófákat.
















A történet 2 "szellemhistória" összevágásából jött része. Az egyik a Fantom Utazók, akik olyan szellemek, melyek vonaton, repülőn és egyéb közlekedési eszközökön kísértenek. Febukkanak, majd hirtelen eltűnnek. A dolog nem újkeletű, már az 1600 évek óta tudunk ilyen esetekről.
Az epizódban is említett 401-es járatot valóban katasztrófa érte és pár alkatrészét tényleg más gépbe építették bele. Egyébként a roncsokból készült gépeken a pilóta és a másodpilóta kísértett :).

A másik história igazából vallási eredetű. A japán hiedelem szerint démonok állnak az egyes katasztrófák hátterében, legyen az bármi is. A Winchester fiúk által bemutatott ördögűzési eljárás is valós alapokon nyugszik, a keresztény egyház rítusokat tartalmazó könyve, a RITUALE ROMANUM egyik fejezete ördögűzési rítusokkal foglalkozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalseries.blog.hu/api/trackback/id/tr261187697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása