Lájkold!

Címkék

Címkefelhő

RSS hírek

Szerkesztőség

Pilot epizód kritika

2008.12.12. 14:00 | TLSoft | Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat értékelés misztikus supernatural odaát

A péntek egy ideig a kritika és az elemzés napja lesz. Górcső alá veszek néhány véletlenszerűen kiválasztott részt. Bár nem feltétlenül lesz ez a sor véletlenszerű, hiszen most kezdtem el az elejéről átismételni az egész sorozatot :-).

Kezdeném a sort mindjárt a legelső évad legelső részével. Ez az Odaát gyökere. Az első néhány percben képet kapunk a cselekményt elindító nagy tragédiáról, nevezetesen a Winchester fiúk édesanyjának haláláról. Félelmetes és misztikus bevezető ez. A plafonra "felszögezett", lángokba burkolózó anya látványa nem lett elaprózva, minőségi munkáról tanúskodik. A színészi munka is nagyszerű: a férjén meglepődő anya, a feleségének halálán elborzadó apa valóban elhiteti a dolgok súlyosságát a nézővel. A Supernatural részek között szerintem ez a legsokkolóbb bevezető.

Az epizód könnyebb képsorokkal folytatódik. Sam itt még békésen éli maga által választott életét csinos barátnőjével. Egy fontos egyetemi meghallgatásra készülődik, mely néhány nap múlva esedékes. Az éj közepén azonban váratlanul egy idegen jelenlétét érzi a házban. Pár pillanat múlva kiderül, hogy csupán régen nem látott bátyja, Dean "tört be" hozzájuk. Ez a rész is frappáns, kevésbé hátborzongató, de azért teremt némi feszültséget.

Ezután kicsit felgyorsulnak az események, igaz nagy hezitálás után, de Sam végül belemegy, hogy elmegy bátyjával apjuk utolsó ismert tartózkodási helyére. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy közösen kell megoldaniuk egy misztikus esetet, amely a "Fehér ruhás nő" városi legendájához kapcsolódik. Ezek a legendák az első évadokat egyébként végigkísérik, ezzel még kellemesebb atmoszférát teremtve. Személy szerint imádom a városi legendákat felvonultató részeket.

No de vissza a mostani részhez. A későbbi epizódoktól eltérően most egybe vették a család ügyeit felgöngyölítő eseményeket és a szörny után vadászós részeket. A többi epizódnál ezek általában külön szerepelnek. Bár mivel Pilot epizódról van szó, ezért érthető ez a lépés. Információ áradatból tehát nincs hiány, kapunk rendesen minden térről.

Összességében egy nagyon jó felvezető rész, megfelelő mennyiségű akcióval és nyomozással. A misztikus sorozatok rajongóinak kötelező darab!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalseries.blog.hu/api/trackback/id/tr28808538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása